Inbindningsmaskiner

Allmänt om inbindningsmaskiner

Med en bindningsmaskin kan du ta dig an lite större lamineringsprojekt. När det rör sig om mer än att laminera några få dokument, foton eller visitkort kan det vara aktuellt att fundera på om man ska köpa in en inbindningsmaskin. Dessa underlättar avsevärt om man ska laminera ett större antal dokument, foton eller liknande. De har många bra funktioner och håller bra över tid. Dessutom behöver de inte kosta så mycket. Att investera i en inbindningsmaskin ångrar man knappast och det är väl värt det om man återkommande ska laminera. Inbindningsmaskinen kommer till användning i hemmet så väl som på kontoret. Att själv kunna binda in volymer är verkligen en förmån och en möjlighet som få känner till men som många skulle ha stort nytta av.

Inbindningsmaskin

Bindningsmaskiners egenskaper

Många bindningsmaskiner är multifunktionella och kan binda dokument med tråd eller spiral. De kan dessutom ha stansning med mycket hög kapacitet för en återkommande användning på till exempel kontoret.

En hög stansningskapacitet räknas som 30 ark (80 g/m2). En bindningsmaskin är bra för de flesta dokumentinbindningsbehov. Med hjälp av maskinen kan du skapa tråd- eller spiralinbundna A4- eller A5-dokument och du kan dessutom binda upp till 125 ark med 21-öglors tråd, eller 450 ark med en 51 mm spiral. En bindningsmaskin kan dessutom vara utrustad med en pappersseparator som delar upp sidorna i stansningsbara mängder. De kan också ha automatisk sidcentrering för att resultatet ska bli mycket bra justerad stansning.

En del bindningsmaskiner har en bricka för pappersklipp som underlättar enkel rengöring och dessutom ett handtag för stansning med extra kraft. Vikten på en inbindningsmaskin varierar men det är inte ovanligt att de väger runt 10 kilogram. De flesta har mycket lättanvända kontroller och många har automatiskt kantsystem som gör att ingen sida sticker ut. Storleken på en inbindningsmaskin kan variera från maskin till maskin men en inte helt ovanligt storlek är cirka 490 millimeter x 548 millimeter x 238 millimeter. Inbindningsmaskiner är perfekt för kontor som ofta producerar volymer. Många inbidningmaskiner kan producera både spiralinbundna, clickinbundna och wireinbunda A4/A5-dokument.

Dessa maskiner brukar fungera bra även för höga volymer. De flesta inbindningsmaskiner ger ett riktigt bra resultat – och satsar du dessutom på en av de lite mer kostsamma varianterna så är chanserna att du ska bli nöjd med resultatet väldigt höga.

Comments are closed.