Lamineringsfickor

Allmänt om lamineringsfickor

Lamineringsfickor använder du för att skydda och bevara dina utskrifter, fotografier eller andra viktiga handlingar. Lamineringen ger dina papper eller fotografier en lyxigare känsla och chanserna att de slits betydligt långsammare än de hade gjort utan laminering ökar.

Lamineringsfickor

Lamineringsfickor är perfekt för dina finaste fotografier eller dokument som du vill spara länge och som du ofta återkommer till. Eller om du vill dela ut ett dokument till en grupp människor och vill markera att dokumentet är viktigt och bör användas frekvent. Lamineringsfickor brukar vara blanka och ge en glasklar laminering. Många lamineringsfickor är rep- och vattentåliga och är tillverkade av miljövänliga plastmaterial så som polyester och LD polyten.

De kan också ha rundade hörn för säker hantering. Små lamineringsfickor kan användas för visitkort. Lamineringsfickor kan vara blanka eller matta och självhäftande. De finns också som så kallade Klar High Speed. Det brukar gå att hitta lamineringsfickor för de flesta behov oavsett om det är papper eller fotografier i större eller mindre format som ska lamineras.

Förpackningar och priser

Lamineringsfickor levereras i flerpack och finns i en mängd olika varianter. Det är vanligt att man köper dem i förpackningar om 100, 200 eller ännu fler. Tjockleken brukar vara ca 0,1 millimeter men kan variera något. Lamingeringsfickor finns i olika storlekar. Vanliga storlekar är A3, A4, A5, A6 och A7. Ett exempel på vad det kan kosta med ett 100-pack med lamineringsfickor i en välsorterad hobbybutik eller en butik med förbrukningsvaror och kontorsmaterial är cirka 150 kr. Det finns också något billigare lamineringsfickor men även de som ligger högre pris och håller en högre kvalitet. Tjockleken på fickorna anges i enheten micron, vilken förkortas mic.

De vanligaste tjocklekarna är 75, 100, 125 respektive 250 mic. En annan variant är lamineringsfickor i A4-format, 125 Mic, 216 x 303 millimeter, 100 stycken per förpackning för cirka 250 kronor. Ytterligare en variant är lamineringsficka i A3-format, 303 x 426 millimeter med 100 stycken per förpackning för cirka 800 kr. Lamineringsfickor kan som nämnts även köpas i A5-format och då är ett exempel 154 x 216 millimeter med 100 stycken per förpackning för cirka 400 kr. Lamineringsfickor kan köpas i A6-format, då kan du få 100 stycken i en förpackning för cirka 300 kronor, formatet är 111 x 154 millimeter. Köper du lamineringsfickor för visitkort så kan storleken till exempel vara 60 x 90 millimeter, och du kan få 100 stycken i en förpackning för cirka 150 kronor.

Comments are closed.