Lamineringsmaskin A3

Det allra vanligaste pappersformatet är A4 och av den anledningen finns det många lamineringsmaskiner som laminerar i just det formatet. Men det finns även större lamineringsmaskiner med tillhörande större plastfickor för papper i formatet A3, detta för att det givetvis är nödvändigt att kunna laminera i den storleken också.

När behövs en lamineringsmaskin i A3?
En lamineringsmaskin som laminerar i formatet A3 lämpar sig både för hemmabruk, kontor och skola. Det finns massvis av jobb som kräver att man presenterar bilder och idéer på ett snyggt sätt och då kan det vara bra att ha en lamineringsmaskin A3 som plastar in pappren med idéer och sammanställningar vilka behöver vara stora, både för att det ska synas om man vill visa den framme vid en tavla och för att den inte ska komma bort. Lamineringsmaskin i A3 är således en väldigt bra investering om man på något sätt arbetar med presentationer.

En lamineringsmaskin i A3 är också nödvändig när arbetet handlar om att skapa exempelvis reklamskyltar och menyer till restauranger. Inom ett sådant arbete kan det vara bra att ta fram stora pappersark med formgivningsförslag på så att man ser hur det kommer att se ut när det är färdigt. Med en lamineringsmaskin A3 kan man då plasta in sina favoritförslag för att skydda dem från att förstöras. Restaurangmenyer är ofta inplastade och i A3 – eller A4-format, vilket gör en lamineringsmaskin i A3 idealisk för antingen restaurangen själv eller dess menyskapare.

Fördelar och nackdelar
En fördel med en lamineringsmaskin A3 är att den kan laminera i alla format upp till just A3. Man kan skapa både visitkort och stora planscher, inbjudningskort och fotocollage och mycket mer. Detta gör att en lamineringsmaskin i A3 passar både för privatpersoner och arbetande. Bara fantasin sätter gränser när det kommer till vad som går att laminera med en lamineringsmaskin A3 och inte!

En nackdel med att laminera i A3-format är att de större maskinerna ofta är lite dyrare än de mindre. Till det måste man också köpa större lamineringsfickor som också kostar lite mer än de som är i mindre format. En annan sak som är värd att tänka på om man funderar på att skaffa en lamineringsmaskin A3 är att de tar upp ganska mycket plats. Då A3 är ett stort format behövs stora maskiner för att kunna plasta in pappren. Men har man plats, pengar och behov av den – kör på en lamineringsmaskin i A3!

Comments are closed.