Lamineringsmaskin och tillbehör

En lamineringsmaskin kan användas till mycket, till exempel konferenshäften, foton, menyer och skyltar och passar både hos kontor som tillverkar saker åt andra och ett helt vanligt kontor. Namnskyltar till personalfesten eller konferensen kan också tillverkas med hjälp av en lamineringsmaskin. Men något inte många tänker på är alla tillbehör man kan köpa till sin lamineringsmaskin för att göra sina saker ännu finare och roligare.

Tillbehör till din lamineringsmaskin
Ett tillbehör som kan vara nödvändigt att skaffa är hörnrundare. Dessa är ett bra tillbehör till en lamineringsmaskin eftersom det med hjälp av dem går att göra snygga och runga kanter på ett inplastat dokument eller på skyltarna till festen. Detta får dem att ser mjuka och proffsiga ut. Finns i olika storlekar.

Ett annat tillbehör som kan vara bra att ha till sin lamineringsmaskin är en skärmaskin. Med hjälp av den är det enkelt att skära till plasten runtomkring sitt inplastade papper så att det blir rakt, något som är svårt med en vanlig sax. Man kan även skära till pappren innan man stoppar dem i sin lamineringsmaskin för att få mindre bitar och då kan man skära ungefär tio ark åt gången eller mer, beroende på hur avancerad skärmaskinen är.

Till namnbrickor behövs ofta något som håller dem plats, till exempel när de ska sitta på kläderna. Då finns clips att köpa till som gör det möjligt att klämma fast den inplastade brickan i tröjan. Ett annat alternativ att skaffa till sin lamineringsmaskin för att göra namnbrickor som håller sig på plats är en hålstans och fina band. Med hålstansen kan man göra ett fint hål i ena hörnet och sedan trä bandet igenom.

Det finns många maskiner och förutom en lamineringsmaskin och en skärmaskin är det bra att inneha en spiralbindningsmaskin, speciellt om man är lite pysslig av sig. Med en sådan maskin kan man komplettera sin lamineringsmaskin och göra fina böcker och häften av sina inplastade pappersark. Plasten och spiralen som håller allt på plats gör att boken ser proffsig ut och det är en utmärkt present till släktingar och vänner. Man kan göra hur många man vill men behöver ändå bara en lamineringsmaskin och en spiralbindare. Exempel på böcker man kan göra är bröllopsböcker med både foton och text, bebisböcker, böcker till kompisar med bilder på sig själv och dem eller varför inte en bok med bilder på den man älskar som man kan spara själv? Ett alternativ är att göra tvärtom – en bok med bilder på sig själv att ge bort till honom eller henne.

Comments are closed.