Lamineringsmaskiner

Lamineringsmaskiner är en av alla sorters kontorsmaskiner som finns idag och även en mycket populär sådan, inte minst bland skolor. Detta är inte konstigt. Det som är så fascinerande med lamineringsmaskiner är allt man kan använda dem till och det är inte ovanligt att även privatpersoner äger en och har i sitt hem för privat bruk.

Lamineringsmaskiner är oerhört användbara när det kommer till att bevara. Laminering är kort och gott inplastning. Plastfickan som man placerar sina foton, papper eller värdefulla tidningsurklipp i och sedan lägger i maskinen smälter ihop och stelnar sedan snabbt. Tack vare att lamineringsmaskiner är så platta och utformade för att pressa ihop kan man få det man lagt i maskinen snyggt inplastat utan onödiga luftbubblor. Lamineringsmaskiner är även idealiska för den som vill tillverka namnskyltar, ID-brickor, reklamaffischer, kartor eller menyer.

De flesta lamineringsmaskiner är tillverkade för att klara av en viss storlek på plastfickorna och därför finns de i flera olika storlekar för att alla ska kunna välja den som passar bäst för en själv och det mål man har med sin lamineringsmaskin. Vill man exempelvis plasta in foton hemma kan det vara bra att ha en i A4 – eller A5-format, beroende på hur stora foton man har tänkt sig. Det går dock att laminera papper i A5-format i lamineringsmaskiner med storleken A4, vilket är en fördel. Lamineringsmaskiner och plastfickor som är lite större passar den som arbetar till exempel inom marknadsföring och behöver göra stora posters eller reklamaffischer. Dessa är givetvis lite dyrare än de mindre varianterna men å andra sidan klarar dessa lamineringsmaskiner ofta att laminera inte bara A2 – och A3-format utan även A4 och A5. Det som skiljer är tiden vilken det tar att plasta in föremålet i fråga. De allra minsta lamineringsmaskinerna är således de billigaste men väldigt bra för den som tillverkar namnskyltar.

För att man som antingen företagare eller privatperson ska kunna få ut det mesta av sin laminering säljer många kontorsbutiker men även hemsidor bra tillbehör till lamineringsmaskiner. Ett självklart exempel är extra plastfickor i olika storlekar och också i olika utformning – det går att välja mellan matta och klara, olika tjocklekar, självhäftande fickor och mycket mer. Det går även att köpa hörnrundare, håltänger, clips till namnskyltar och mycket mer. Att laminera är att bevara på ett bra sätt som skyddar pappret eller fotot mot repor, kladd, onödiga veck och annan förstörelse.

Comments are closed.